Super Spanchey rasmalai

Rasmalai
Rasmalai is a special sweet of Bengol in North Eastern India. made from chees it is bolied with sugar syrup and and served in thicken milk.


First we have to start with making soft panier


For that boil some milk .Take 2 litter of full fat milk . when milk started to boil switch off the heat .



And  after a minute add lemon juice in it.


The milk started curder then filter it to a cloth and pore some water in it to remove the lemon flavor. Then squeeze the excess moisture and han



To make sugar syrup take 2 cups of sugar and 10cups of water.

 

Then take that panier which. we have made earlier  take it in a plate and smetch it till it get too soft.

Make some bolls of them then slowely drop the rasmalai bolls in to sugar syrup .cover it and let them cook for 10minutes.Then take them out it will become double in size slowely take them out .Its very soft add some sugar syrup over the bolls to prevent drying.

To make rabdi take milk in a pen and boil
It then add 1/4 TSP cardamom powder and also add safron milk to get color to the rabdi and mix it well. Than switch off the heat add rasmalai bolls in to ithe rabdi ..

The super spanchey rasmalai is ready.

Comments

Popular posts from this blog

Tasty kheer

Tasty Gulab Jamun